Nieuws

Gelderse VVD-campagne niet langer met Teeven

Gelderse VVD-campagne niet langer met Teeven
De Gelderse VVD-campagnedag op zaterdag 14 maart zal gewoon doorgaan, maar zonder de maandagavond afgetreden staatssecretaris Fred Teeven.
ARNHEM - De Gelderse VVD-campagnedag op zaterdag 14 maart zal gewoon doorgaan, maar zonder de maandagavond afgetreden staatssecretaris Fred Teeven.
Tijdens de dag zullen onder meer Apeldoorn, Nijmegen en Arnhem worden aangedaan.
Campagneleider Aalt Geurts had namens de Gelderse VVD contact met Den Haag, waarna werd besloten Teeven niet in te zetten. De staatssecretaris trad samen met minister Ivo Opstelten af na de 'bonnetjesaffaire', waarbij 15 jaar geleden een miljoenendeal werd gesloten tussen een drugscrimineel en het Openbaar Ministerie. Fred Teeven was als Officier van Justitie destijds verantwoordelijk voor die deal. 

'VVD redt campagne ook wel zonder Teeven'

Politiekcommentator Wouke van Scherrenburg voorziet geen grote verkiezingsproblemen na het aftreden van Opstelten en Teeven. Veel mensen haakten volgens haar al eerder af, of blijven de partij toch wel trouw. Maar beter wordt het er volgens Van Scherrenburg niet op.
Luister hier het gesprek terug dat Radio Gelderland had met Wouke van Scherrenburg

Mogelijk VVD-Kamerleden

De VVD in Gelderland kijkt nu volgens Aalt of er vervanging kan worden gevonden voor Teeven, bijvoorbeeld door de Gelderse Kamerleden Remco Dijkstra of Hayke Veldman.
Stef Blok neemt momenteel de beide afgetreden bewindslieden waar. Hij zou morgen in Ede en Barneveld spreken. Wegens zijn nieuwe functie zal dit eveneens niet doorgaan. Of er voor hem een vervanger kan worden gevonden, is nog niet duidelijk. 

'Burger maakt eigen afwegingen'

Fractievoorzitter Wieneke Groot van de Gelderse VVD laat in een reactie weten dat ze er van uitgaat dat de burger haar eigen afwegingen kan maken na de 'bonnetjesaffaire' en hoopt dat zij het niet zozeer de VVD zal aanrekenen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart.
Ze omschrijft de affaire als een situatie 'waarbij uit de krochten van een computer op het departement informatie moest worden opgevraagd, uit de tijd waarin we nog met Windows 98 werkten'. Groot wil verder als VVD Gelderland niet ingaan op een zaak die 15 jaar geleden speelde.