Nieuws

Forse celstraffen voor leden Nijmeegse inbrekersbende

Forse celstraffen voor leden Nijmeegse inbrekersbende
Vijf leden van een Nijmeegse inbrekersbende zijn maandag veroordeeld tot lange gevangenisstraffen voor onder meer inbraken, heling en witwassen.Twee mannen van 19 en 22 pleegden de inbraken en verkochten hun buit aan een 43-jarige vrouw en een 67-jarige man die de spullen aanboden op Marktplaats.
ARNHEM - Vijf leden van een Nijmeegse inbrekersbende zijn maandag veroordeeld tot lange gevangenisstraffen voor onder meer inbraken, heling en witwassen.Twee mannen van 19 en 22 pleegden de inbraken en verkochten hun buit aan een 43-jarige vrouw en een 67-jarige man die de spullen aanboden op Marktplaats.
De 44-jarige vader van de jongste inbreker bewaarde gestolen waar in zijn huis en onderhield contacten met opkopers.
De rechtbank in Arnhem veroordeelde de 44-jarige man, de 43-jarige vrouw en de 67-jarige man tot respectievelijk 1, 3 en 4 jaar cel. De man van 22 kreeg 30 maanden gevangenisstraf, waarvan 10 voorwaardelijk, en de 19-jarige 2 jaar jeugddetentie, waarvan 1 voorwaardelijk.
Bij de vrouw en de 67-jarige man speelde mee dat zij zich langdurig en op zeer grote schaal aan heling en witwassen hebben schuldig gemaakt en dat zij daarnaast jarenlang een (te hoge) uitkering opstreken.