Nieuws

'Geen aanwijzing zelfmoordneiging vader vermist gezin Doorwerth'

DOORWERTH - De vader van het gezin uit Doorwerth dat werd vermist, heeft toch niet gedreigd met zelfmoord.
Dat meldde de Duitse politie maandagavond aan Omroep Gelderland.
Eerder op de dag liet de Duitse politie weten dat ze de man en zijn gezin had aangehouden uit angst dat hij zichzelf wat wilde aandoen. Die informatie kwam van de Nederlandse politie, aldus de Duitse politiewoordvoerster Antoina Lindenbrink. Na verhoor bleek 'er geen enkele aanwijzing te zijn dat er plannen waren van de vader om hem of het gezin wat aan te doen'. De Nederlandse politie kon maandagavond niet reageren op de uitspraken van de Duitse collega's.
De man en zijn gezin werden 's middags in de regio Steinfurt aangehouden, niet ver van de grens met Nederland. Agenten hadden de auto getraceerd aan de hand van het kenteken. Vader, moeder en de vijf kinderen verkeren in goede gezondheid. De Nederlandse politie gaf aan in gesprek te willen met de familie, maar het is niet duidelijk of dat al is gebeurd.
Het gezin was zondag uit Doorwerth vertrokken en liet in hun huis een ravage achter. De politie startte daarop een zoekactie, waarbij onder meer met duikers in de Rijn bij Renkum werd gezocht.