Nieuws

Rijdt de bus vandaag nog wel?

Rijdt de bus vandaag nog wel?
Door acties van leden van de vakbonden CNV en FNV op verschillende plekken in Gelderland is het onduidelijk of de bus nog rijdt vandaag.De leden hangen namelijk spontaan blauwe zakken over borden bij de bushaltes in Putten, Barneveld en Voorthuizen met de tekst: 'Straks hier geen bus?!' Hiermee verwijzen de leden naar de plannen van verschillende partijen om het streekvervoer te wijzigen.Vervoerder Syntus laat weten dat de bussen gewoon rijden en dat het bedrijf de actie niet ondersteunt, maar wel de betrokkenheid bij het werk waarderen.
BARNEVELD - Door acties van leden van de vakbonden CNV en FNV op verschillende plekken in Gelderland is het onduidelijk of de bus nog rijdt vandaag.De leden hangen namelijk spontaan blauwe zakken over borden bij de bushaltes in Putten, Barneveld en Voorthuizen met de tekst: 'Straks hier geen bus?!' Hiermee verwijzen de leden naar de plannen van verschillende partijen om het streekvervoer te wijzigen.Vervoerder Syntus laat weten dat de bussen gewoon rijden en dat het bedrijf de actie niet ondersteunt, maar wel de betrokkenheid bij het werk waarderen.
'Zolang het de reizigers niet treft, krijgen ze de vrijheid voor de acties', aldus een woordvoerster van Syntus.

'Goed dat mensen twijfelen'

Sommige reizigers twijfelen door de blauwe zakken of hun bus vandaag rijdt. Kees de Vos van CNV Vakmensen denkt daardoor dat de actie aanslaat. 'De actie is vooral gericht op de toekomst van het openbaar vervoer in de provincie en niet zozeer of de bus vandaag nog rijdt, maar het zet mensen dus wel aan het denken. Dat is ook de bedoeling van de actie. De reiziger moet ook bij het stemmen nadenken over de standpunten van partijen wat betreft het regiovervoer, want misschien rijdt hier straks wel geen bus meer.'
Op 11 maart worden de zakken weer van de borden verwijderd.
Foto: Theo van Dalen