Nieuws

Eis: 2 jaar cel en beroepsverbod voor stagiair wegens ontucht met 13 scholieren

ARNHEM - Het OM eist 2 jaar cel, waarvan 8 maanden voorwaardelijk en een proeftijd van 10 jaar, tegen een 21-jarige stagiair van het CIOS.
Hij wordt ervan verdacht als gymleraar ontucht te hebben gepleegd met 13 meisjes. Voor de rechtbank van Arnhem moest hij zich maandagochtend verantwoorden. Het OM wil ook dat de man 10 jaar niet met kinderen mag werken en dat hij onder toezicht van de reclassering komt.
Het gaat om 12 leerlingen van twee basisscholen in Arnhem en Rheden, die hij in hun schaamstreek zou hebben betast. Dit gebeurde in 2013 en 2014. En bij een toen 14-jarig meisje van een middelbare school zou hij met zijn vingers en vibrator zijn binnengedrongen. Volgens de advocaat van de verdachte wilde zij alleen maar aangifte doen vanwege filmpjes die in handen van de politie waren gevallen. Het meisje wil volgens de advocaat graag een toekomst opbouwen met de verdachte en is tegen vervolging. Dat verzoek wees de rechtbank af.
De verdachte zei dat hij zich tijdens zijn stages op de scholen op zijn plek voelde. Op de eerste school waar hij stage liep, werd hij al aangesproken vanwege het aanraken van een meisje tijdens de gymles. Dat gebeurde eveneens op zijn tweede stageplek. Na een gymles, waar tijdelijk geen toezicht was van een vakdocent, werd hij door enkele leerlingen beschuldigd van aanrakingen in de schaamstreek. De verdachte verweerde zich door te zeggen dat hij zoiets niet in het openbaar zou doen. Veel van de incidenten zei hij zich niet te kunnen herinneren en noemde hij onwaarschijnlijk. Hij erkende wel dat hij ook mede-stagiaires in hun kruis heeft getoucheerd. Dat was ludiek bedoeld, maar uit de verklaringen van de stagiaires bleek dat zij dat niet op prijs stelden.

Andere opleiding begonnen

De verdachte denkt dat de verklaringen van de meisjes voortkomen uit fantasie. Zijn advocaat zegt dat kinderen gaan geloven in hun eigen verhalen en vervolgens niet meer terug konden. Hij is geschorst door het CIOS en heeft daarom zijn opleiding niet af kunnen maken. Hij is begonnen aan een nieuwe opleiding. Hij zegt dat hij nooit meer wil lesgeven aan kinderen en dat hij geen enkel risico wil nemen.
Een vader van een van de leerlingen kreeg ook het woord: 'Wat hij als gymleraar heeft gedaan, is onacceptabel. Mijn dochter reageerde aanvankelijk met verbijstering en schaamte. Zelf voelde ik woede en machteloosheid. Het meisje werd later heel onzeker, had huilbuien, kon niet slapen, droomde over wat er was gebeurd. Het ging ook niet goed meer op school.'