Nieuws

Je 'villa' levert nooit meer op wat je er voor gegeven hebt

Je 'villa' levert nooit meer op wat je er voor gegeven hebt
De huizenprijzen zullen iets stijgen.
ARNHEM - De huizenprijzen zullen iets stijgen.
Maaar de komende tien jaar, en misschien wel langer, zullen de prijzen niet in de buurt komen van de gloriedagen, blijkt uit een onderzoek van ING.
Vooral grote huizen lijken achter te blijven op het gemiddelde en zullen ver verwijderd blijven van wat er ooit voor gegeven is. Verder blijkt uit het onderzoek dat stadsbewoners minder vaak voor een gezin buiten de stad kiezen en langer in de stad blijven wonen; goed nieuws voor Arnhem en Nijmegen.
Het vooruitzicht voor de Achterhoek is een stuk somberder. De krimp zet daar zijn tanden in de woningmarkt, waardoor de de markt bijna helemaal stil komt liggen. De verschillen tussen de randgebieden en de stedelijke gebieden zullen alleen maar groter worden.
Om de woningmarkt te stimuleren, zijn diverse regelingen getroffen. Zo zijn de kosten koper een stuk lager geworden, waardoor het goedkoper is om te verhuizen. En van die verhuizingen vindt maar liefst 85 procent binnen de provinciegrenzen plaats, 60 procent zelfs binnen de grenzen van de eigen gemeente.