Nieuws

EK indoor: nieuwe titel heel ver weg voor Eelco Sintnicolaas

EK indoor: nieuwe titel heel ver weg voor Eelco Sintnicolaas
Eelco Sintnicolaas heeft na de eerste dag van de zevenkamp bij de EK indoor atletiek in Praag nog alle kans op een medaille, maar goud is ver weg.
APELDOORN - Eelco Sintnicolaas heeft na de eerste dag van de zevenkamp bij de EK indoor atletiek in Praag nog alle kans op een medaille, maar goud is ver weg.
— Atletiekunie Live (@AtletiekLive)
De meerkamper uit Apeldoorn, die titelverdediger is, staat 170 punten achter op de Russische koploper Ilja Sjkoerenjov, die excelleerde bij het verspringen (7,78) en hoogspringen (2,10).

'Morgen moet ik de beste Eelco laten zien'

In de tussenstand na vier onderdelen staat Sintnicolaas vijfde. 'Ik zal zondag de beste Eelco moeten laten zien om mijn titel te prolongeren', aldus de Gelderse atleet.
'Natuurlijk wil ik dat heel graag, maar het zal niet makkelijk worden', aldus de Europees indoorkampioen van 2012. 'Het waren stabiele prestaties vandaag. Het is prima voor nu. Dit is wat ik, zo zegt het gevoel in mijn lichaam, op dit moment kan.'
En 7.51 meter in derde poging voor @eelcotienkamp bij het verspringen. pic.twitter.com/bVOAOzgsBZ
— Atletiekunie Live (@AtletiekLive)

Prestaties op dag 1

Sintnicolaas opende met 6,98 op de 60 meter, vervolgde met 7,51 bij het verspringen, kwam tot 14,03 met de kogel en sloot af met 1,98 bij het hoogspringen.