Nieuws

EK indoor: Schippers naar halve finales 60 meter

EK indoor: Schippers naar halve finales 60 meter
Atlete Dafne Schippers uit Arnhem heeft zich zaterdag overtuigend geplaatst voor de halve finales van de 60 meter op de EK indoor in Praag.De Europees kampioene op de 100 en 200 meter outdoor won haar serie in een persoonlijk record van 7,07 seconden.
PRAAG - Atlete Dafne Schippers uit Arnhem heeft zich zaterdag overtuigend geplaatst voor de halve finales van de 60 meter op de EK indoor in Praag.De Europees kampioene op de 100 en 200 meter outdoor won haar serie in een persoonlijk record van 7,07 seconden.
Het was voor het eerst sinds 2006 dat een Europese atlete zo snel was op deze afstand. De halve finales en finale zijn zondag.
"Lekkere race, ik had wel zin om door te lopen. Had die 7.10 van Sailer gezien dus ik dacht: dat kan ik sneller' pic.twitter.com/JioJg9TuFO
— Atletiekunie Live (@AtletiekLive)

Sintnicolaas heeft zicht op medaille

Eelco Sintnicolaas werkte zaterdag de eerste vier onderdelen van de zevenkamp af. De Apeldoorner sloot de dag af met een vijfde plaats in het tussenklassement. Sintnicolaas veroverde twee jaar geleden in Göteborg het goud en wil zijn titel prolongeren.

Sifan Hassan in finale 1500 meter

De Arnhemse Sifan Hassan hoefde zaterdag nog niet in de O2 Arena van Praag te verschijnen. De series van de 1500 meter waren geschrapt, wegens te weinig inschrijvingen. De Europees kampioene outdoor is daardoor al zeker van de finale, die zondag wordt gelopen. De 3000 meter laat ze schieten.