Nieuws

Ruim 50 miljoen voor Achterhoek en Liemers

Ruim 50 miljoen voor Achterhoek en Liemers
Waterschap Rijn en IJssel en de provincie willen de komende jaren ruim 50 miljoen euro in de Achterhoek en de Liemers investeren.Het geld wordt besteed om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen, natuur en landbouw te versterken en meer grondstoffen uit afvalwater te halen.Stedelijk gebied, landbouwgrond en natuur moet de komende jaren beter bestand worden tegen de verwachte extremere klimaatomstandigheden.
DOETINCHEM - Waterschap Rijn en IJssel en de provincie willen de komende jaren ruim 50 miljoen euro in de Achterhoek en de Liemers investeren.Het geld wordt besteed om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen, natuur en landbouw te versterken en meer grondstoffen uit afvalwater te halen.Stedelijk gebied, landbouwgrond en natuur moet de komende jaren beter bestand worden tegen de verwachte extremere klimaatomstandigheden.
Bijvoorbeeld langer durende natte perioden in de winter of zomers met langere droge en warmere perioden en ook af en toe meer intense regenbuien.
Het betekent ook dat in sommige gebieden nieuwe natuur kan ontstaan en daardoor toerisme en recreatie worden gestimuleerd. Bijvoorbeeld op het water, maar ook door uitbreiding van  mogelijkheden voor fiets- en voetpaden.