Nieuws

Vierdaagsefeesten krijgen mogelijk spectaculaire opening

Veel kon directeur Teddy Vrijmoet van de Vierdaagsefeesten nog niet kwijt, donderdagmiddag op Radio Gelderland.
ARNHEM - Veel kon directeur Teddy Vrijmoet van de Vierdaagsefeesten nog niet kwijt, donderdagmiddag op Radio Gelderland.
Maar de feesten krijgen dit jaar mogelijk een spectaculaire opening. 'Ik loop net uit een overleg met 25 horecamensen uit de binnenstad en we zijn heel hard aan het nadenken om gezamenlijk op zaterdagavond acht uur een spectaculaire opening te gaan verzorgen in de hele stad.' Veel meer kan Vrijmoet nog niet zeggen, behalve dat het gaat om een recordpoging met alle bezoekers in de binnenstad.

Boeijen in de Stevenskerk

Vrijmoet kon al wel drie namen verklappen die in de Stevenskerk staan. Elk jaar worden daar bijzondere concerten gehouden. En de zaterdagavond wordt geopend door oer-Nijmegenaar Frank Boeijen. 'We zijn altijd blij als hij er is. Het zorgt voor een stampvolle kerk.'
Behalve Boeijen komt ook de Ier Gavin James naar de kerk. Hij staat dit jaar op veel festivals en scoort momenteel een grote hit met Book of Love. Hij speelt op dinsdag.
En op woensdag is de Zwolse rapper Typhoon te gast in de Stevenskerk. Diens album Lobi di Basi mag met recht een sensatie worden genoemd. Een swingende hiphopper in een kerk, dat moet bijzonder worden. 'Het is een artiest die je misschien niet zo snel in de Stevenskerk zou neerzetten. Maar hij heeft er heel veel zin in en we verwachten dat dat weer heel anders als je het in de kerk gaat zien en horen.'
De concerten in de kerk beginnen dit jaar later, in plaats van 20.00 uur om 20.30. Dit om de bijzondere verlichting in de Stevenskerk nog beter tot zijn recht te laten komen.
Ook nieuw dit jaar is de Kidsloop. Op zaterdagmiddag kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar zich voorbereiden op het echte werk.