Nieuws

College Zevenaar wil nog steeds outlet langs A12

College Zevenaar wil nog steeds outlet langs A12
Het college van de gemeente Zevenaar staat nog steeds vierkant achter de komst van een outletcentrum langs de A12, ondanks een negatief advies van de provincie.
ZEVENAAR - Het college van de gemeente Zevenaar staat nog steeds vierkant achter de komst van een outletcentrum langs de A12, ondanks een negatief advies van de provincie.
Het college onderzocht de afgelopen maanden de haalbaarheid van een outlet bij de afrit Zevenaar-Oost.
Uit dit onderzoek blijkt volgens het college dat de outlet een toeristische trekker voor de regio kan worden. Ook geeft een groot outletcentrum volgens de gemeente Zevenaar een impuls aan de lokale en regionale economie.
De provincie Gelderland is juist bang voor verdringing en vreest dat met een outlet in de buurt consumenten de binnensteden van Zevenaar, Nijmegen en Arnhem zullen mijden. Zevenaar ziet dit dus anders en blijft steun geven aan het initiatief van de bedrijven Stable, KWP en Veluwezoom Verkerk.
Het college van Zevenaar bespreekt op 12 maart tijdens een commissievergadering de doorontwikkeling van een outlet op de Spoorallee. De outlet moet rond 2019 worden gerealiseerd.