Nieuws

Minister: conferentie om dopinggebruik beter tegen te gaan

Minister: conferentie om dopinggebruik beter tegen te gaan
Minister Edith Schippers van Sport organiseert op 23 april een grote dopingconferentie op sportcentrum Papendal in Arnhem.Schippers wil hiermee de bewustwording bij bonden, verenigingen en ploegen blijvend versterken en maatregelen zoeken om dopinggebruik in de toekomst beter tegen te gaan.1,5 miljoen per jaarDe minister nodigt sportbonden, sportverenigingen en -ploegen, de atletencommissie en journalisten uit om deel te nemen.
ARNHEM - Minister Edith Schippers van Sport organiseert op 23 april een grote dopingconferentie op sportcentrum Papendal in Arnhem.Schippers wil hiermee de bewustwording bij bonden, verenigingen en ploegen blijvend versterken en maatregelen zoeken om dopinggebruik in de toekomst beter tegen te gaan.1,5 miljoen per jaarDe minister nodigt sportbonden, sportverenigingen en -ploegen, de atletencommissie en journalisten uit om deel te nemen.
Het ministerie van VWS heeft de afgelopen jaren de jaarlijkse bijdrage aan de Dopingautoriteit verhoogt met 200.000 euro tot bijna 1,5 miljoen per jaar.

'Breken met verleden'

'Het wordt de hoogste tijd dat echt wordt gebroken met het verleden en maatregelen worden genomen voor de toekomst’ aldus Schippers. ‘Dat is de sport niet alleen verplicht aan alle fans, maar ook aan de jonge sporters, die in een dopingvrije omgeving hun triomfen moeten kunnen halen. Het is allereerst aan de sport zelf om hiermee verder aan de slag te gaan, maar ik draag hieraan graag mijn steentje bij.'
Foto: ANP