Nieuws

Fietsen door de glooiende uiterwaarden tussen Rheden en Doesburg

Fietsen door de glooiende uiterwaarden tussen Rheden en Doesburg
Niets te doen op een mooie zomeravond? Volgend jaar kunt u van De Steeg naar Doesburg fietsen, door de Havikerwaard.
DE STEEG - Niets te doen op een mooie zomeravond? Volgend jaar kunt u van De Steeg naar Doesburg fietsen, door de Havikerwaard.
De gemeente Rheden legt een fietspad aan, dat deel uitmaakt van het netwerk fietsknooppunten IJsselkop waarin de gemeenten Zevenaar, Doesburg en Rheden samenwerken. Zij willen een rondje van Doesburg naar Rheden door de uiterwaarden en over de IJsseldijk creëren.

Rondje Doesburg

In 2014 werd het fiets/voetveer bij Recreatiepark De Veerstal in Lathum in gebruik genomen om de verbinding naar het voetveer bij De Mars te maken. Met de verbinding van De Steeg naar Doesburg is de route compleet. Fietsers hoeven niet meer vanaf Ellecom langs de drukke N317 naar Doesburg te fietsen, maar kunnen genieten van een route door de uiterwaarden met vergezichten naar de IJsselvallei en naar de stuwwallen op de Veluwe.

Realisatie duurt nog even

De aanleg van het fietspad gebeurt in 3 fasen. De eerste stap is de aanleg van een pad door de weilanden vanaf de Havikerwaard. Daarna wordt het bestaand pad richting de N317 verbeterd. Naar verwachting wordt dit deel gedurende de zomer aangelegd. Voor de laatste fase - het aansluiten van het nieuwe fietspad op de N317 - moet het bestemmingsplan worden aangepast.
Dat duurt nog even, want de plannen worden donderdag ter visie gelegd. De gemeente verwacht dat dit gedeelte in het najaar gerealiseerd kan worden. Vanaf volgend jaar kan de hele route daadwerkelijk worden gefietst.