Nieuws

VVD: onhoudbare situatie bij knooppunt Bankhoef

VVD: onhoudbare situatie bij knooppunt Bankhoef
Door de opening van de nieuwe brug op de A50 tussen Valburg en Ewijk is het aantal files bij knooppunt Bankhoef bij Wijchen drastisch toegenomen.
WIJCHEN - Door de opening van de nieuwe brug op de A50 tussen Valburg en Ewijk is het aantal files bij knooppunt Bankhoef bij Wijchen drastisch toegenomen.
Ook is er meer kans op ongelukken.
Dat schrijft de Gelderse VVD in vragen aan het provinciebestuur. Aanleiding is een brandbrief van de Wijchense raadsfracties van de VVD, het CDA, D66 en de PvdA aan de Gelderse politiek. Volgens de VVD in Gelderland is er sprake van een onhoudbare situatie bij knooppunt Bankhoef.
De files lopen op tot meer dan 30 minuten en dat levert volgens de VVD economische schade op. De verkeersveiligheid bij het knooppunt Bankhoef is bovendien in het geding, vindt de VVD. De partij wil dat er snel iets gebeurt en wil dat er onderzoek komt naar de komst van een weefvak of een derde rijstrook.
De VVD wil van het provinciebestuur weten of de bestuurders zich in willen zetten voor 'een optimale verkeersdoorstroom van en naar Noord-Brabant.'