Nieuws

Twee ernstig verwaarloosde honden gered in Tiel

Twee ernstig verwaarloosde honden gered in Tiel
De Dierenbescherming heeft twee ernstig verwaarloosde honden uit een woning in Tiel gehaald.
TIEL - De Dierenbescherming heeft twee ernstig verwaarloosde honden uit een woning in Tiel gehaald.
Een van de honden was zelfs zo sterk vermagerd dat zijn ribben te tellen waren. De honden werden dinsdag gered, maar het nieuws werd vandaag bekend gemaakt.

Uitgemergeld

De inspecteurs troffen in de woning een uitgemergelde Boxer aan. Het dier kreeg duidelijk niet genoeg te eten en werd in een veel te kleine bench gehouden. Drinkwater moest hij druppel voor druppel uit een knaagdierendrinkfles halen. Hoewel het de hond duidelijk al lange tijd aan goede verzorging ontbrak, bleef hij vrolijk en enthousiast.

Hond kon bijna niet meer lopen

In een andere kamer werd Jack-Russel aangetroffen. De hond had zulke lange nagels dat ze in de voetzool waren gegroeid, waardoor het beestje bijna niet meer kon lopen.

Eigenaresse eerder de fout in

In de woning werd eerder deze maand een hennepkwekerij opgerold, maar de eigenaresse van de honden is ook een bekende van de dierenpolitie. Bij een eerdere controle in 2014 kreeg zij de opdracht om, onder begeleiding, de situatie voor haar dieren te verbeteren. Enkele maanden later leek het inderdaad een stuk beter te gaan. Inspecteurs troffen de Boxer aan en deze zag er gezond uit. Helaas was hier bij de laatste controle niets meer van te zien.

Honden worden opgevangen

De twee honden werden direct naar een dierenarts gebracht, waarna ze in bewaring zijn genomen. Beide dieren verblijven nu op een veilig adres waar ze de juiste verzorging krijgen.
Foto's: Dierenbescherming