Nieuws

Vader Peters: 'niet te geloven dat onze Mariska er niet meer is'

NIJMEGEN - Wat is er met onze Mariska gebeurd? Dat vragen ouders, familie en vrienden van de 21-jarige Mariska Peters uit Nijmegen zich af.
Het lichaam van de jonge vrouw is afgelopen zondag gevonden in de Hatertse Vennen. Ze was sinds maandag 9 februari vermist.
De vader van Mariska, Marcel Peters, zit vol ongeloof. 'De tranen schieten gelijk naar boven toe. Ja het is allemaal ongelooflijk, kan het bijna niet bevatten, kan het bijna niet geloven dat ze er niet meer is', zegt hij in het TV Gelderland-programma DossierGLD.
Twee dagen na de vondst van Mariska hoort Marcel van de politie dat uit onderzoek blijkt dat ze met geweld om het leven is gebracht. Volgens volgens hem is Mariska door wurging om het leven gekomen. Dat heeft de politie bevestigd.
De grote vraag is wie de Nijmeegse heeft vermoord. Het lijkt er op dat ze een geheime afspraak had met iemand. 'Ze is geen meiske dat wegblijft, die blijft nooit weg, die komt altijd thuis, altijd, altijd honderd procent zeker maar nou heeft ze waarschijnlijk gelogen of zo dat ze toch met iets anders bezig is geweest en dat dat uit de hand is gelopen', zegt haar vader.
Het lichaam van Mariska Peters werd afgelopen zondag gevonden in de Hatertse Vennen bij Nijmegen. Twee dagen later hoort Marcel van de politie dat uit onderzoek blijkt dat ze met geweld om het leven is gebracht.
De familie zegt veel steun te hebben gehad aan de massale opkomst bij de stille tocht voor Mariska eerder deze week. Daarin liepen tussen de 500 en 800 mensen mee.
Er werken 25 rechercheurs aan de zaak.