Nieuws

NEC-trainer Ruud Brood wil nog niet zingen

NIJMEGEN - NEC-supporter Jean Knipping gaat al een kampioenslied opnemen, maar de spelers en trainer Ruud Brood zingen nog niet mee.""Zangkwaliteiten zitten wel in mijn naam.
Voorheen hadden we natuurlijk Herman Brood. Maar wij zijn daar helemaal niet mee bezig. Laat iedereen ons maar naar voren roepen tegen Roda JC. En als we het doel eenmaal hebben bereikt, dan wordt er enorm gezongen."

'Fantastische entourage'

"We gaan spelen in een fantastische entourage in een vol stadion. Dat geeft aan dat de verwachtingen groot zijn. We willen de voorsprong uitbouwen. Als we winnen, komen zij op zeventien punten met nog elf wedstrijden te gaan. Dat is niet te doen voor hun. Dan moeten zij zich richten op de play-offs."

Geen rancune

Brood werd vorig seizoen ontslagen bij Roda, maar de trainer koestert geen rancune tegen. "Nee, die mensen zijn al weg, die paar personen die het toen voor het zeggen hadden. Ik was afgelopen vrijdag daar en ben prima ontvangen. Ik heb er zelfs nog steeds goede contacten. Met Ricky Plum, Ger Senden en Regilio Vrede. En ook met het personeel. En René Trost ken ik ook al heel wat jaren. Wel bijzonder om weer tegen je vriendjes te spelen. Voor de wedstrijd hou ik het redelijk stil, alleen voor de wedstrijd even een handje geven. En als het goed is, mogen ze mij na de wedstrijd feliciteren."