Nieuws

Diede wordt beroemd met tulpen en boterkoek

VELP - Diede wil net zo beroemd worden als Dieuwertje Blok van het Sinterklaasjournaal en dat is vrijdag misschien wel een beetje gelukt.
Basisschool De Arnhorst in Velp organiseerde namelijk een speciale markt om geld in te zamelen voor de zesjarige Diede. Het meisje heeft de ziekte van Pompe. Daarbij verliezen alle spieren steeds meer kracht. Er is nog steeds geen medicijn voor gevonden. Met de verkoop van tulpen en boterkoek wil de school geld inzamelen voor onderzoek.

Pientere tante

Diede zit in groep drie van De Arnhorst en gaat zoveel mogelijk gewoon naar school. Moeder Ellen: 'De school doet er echt alles aan om Diede gewoon op school te houden. Zo krijgt Diede elke donderdag een infuus om haar spieren schoon te maken. Dat gebeurt meestal gewoon op school. Nu even niet, want Diede is in de vakantie ziek geworden, griep, dus ze moet nu even goed herstellen.'
Verder heeft ze op school een speciale stoel en is een elektronische stoel in aanvraag. 'Ook kijken we nu samen met school of er een bed in de klas komt, zodat Diede ook af en toe kan liggen, als dat nodig is. Ze wil het liefst dat alles zo gewoon mogelijk is, dus naar een gewone school. Het is ook een pientere tante, want ze zit in groep drie maar doet werk op niveau vier', zegt moeder Ellen.

Tulpen en boterkoek

Tijdens de Markt voor Spierkracht werden bossen tulpen en boterkoek verkocht. De spullen zijn gesponsord door een bloemenzaak en bakker. Diede gaf zelf met een lotgenote uitleg over de ziekte van Pompe.