Nieuws

Kinderopvang Zutphen na brand in noodgebouwen

Kinderopvang Zutphen na brand in noodgebouwen
Kindercentrum Lea Dasberg in Zutphen kan vanwege de brand in hun gebouw woensdagavond geen gebruik maken van hun faciliteiten.
ZUTPHEN - Kindercentrum Lea Dasberg in Zutphen kan vanwege de brand in hun gebouw woensdagavond geen gebruik maken van hun faciliteiten.
Ouders en kinderen worden donderdagochtend dan ook opgewacht en verplaatst naar twee tijdelijke noodgebouwen. Het gaat daarbij om 34 kinderen van de buitenschoolse opvang en 20 kinderen van het kinderdagverblijf.
Volgens locatiemanager Jacinta Hulsman is er naast rookschade ook brandschade ontstaan. Voor donderdag en vrijdag is er daarom gekozen voor de noodopvang. Afhankelijk van de snelheid van de schoonmaakwerkzaamheden hoopt het kinderdagverblijf op maandag hun eigen locatie weer te betrekken.
Er is woensdagavond brand ontstaan in een container naast het kinderdagverblijf Lea Dasberg en de gelijknamige basisschool aan de Markolle in Zutphen. Omdat de container tegen de muur van het schoolgebouw stond is de brand naar binnen overgeslagen. Over het ontstaan van de brand bestaat nog veel onduidelijkheid.