Nieuws

Stalkster van dj Ruud de Wild moet naar kliniek

Stalkster van dj Ruud de Wild moet naar kliniek
Een 43-jarige vrouw uit Elst moet zich in elk geval een jaar in een kliniek laten opnemen voor de behandeling van een gedragsstoornis.Belaagd en bedreigdDoor die stoornis heeft ze dj Ruud de Wild tussen februari 2013 en augustus 2014 belaagd en bedreigd.
LELYSTAD - Een 43-jarige vrouw uit Elst moet zich in elk geval een jaar in een kliniek laten opnemen voor de behandeling van een gedragsstoornis.Belaagd en bedreigdDoor die stoornis heeft ze dj Ruud de Wild tussen februari 2013 en augustus 2014 belaagd en bedreigd.
Ze stuurde hem vele honderden twitterberichten, meer dan 100 e-mails en probeerde hem aan te raken.

Psychische aandoening

De straf die de rechter de vrouw woensdag oplegde, is gelijk aan de eis. Rechtbank en OM zijn het met elkaar eens dat de vrouw tot haar gedrag is gekomen door haar psychische aandoening. Haar berichten waren seksueel getint en bedreigend, maar ook onsamenhangend. 

Ruud de Wild met rust laten

De vrouw mag van de rechter niet meer in Hilversum komen en ze moet Ruud de Wild met rust laten. Ze kreeg ook 193 dagen celstraf opgelegd, waarvan 180 voorwaardelijk. Als ze zich niet aan alle voorwaarden houdt of een ander strafbaar feit begaat, moet ze haar voorwaardelijke straf uitzitten.
Foto: ANP