Nieuws

15 gewonden brand Nijmegen nog in ziekenhuis

NIJMEGEN - 15 gewonden van de brand in een seniorenflat aan de O.C.
Huismanstraat in Nijmegen liggen nog in het ziekenhuis. Dat heeft burgemeester Hubert Bruls gezegd na een besloten bijeenkomst met bewoners en hun familie.
Een van de gewonden is er slecht aan toe, zo zei de familie van de zwaargewonde vrouw tegen Omroep Gelderland. Volgens de burgemeester hebben de meeste gewonden problemen met hun longen door de rook die ze ingeademd hebben. Hij zei verder dat er veel emoties waren op de bijeenkomst. Bewoners voelen zich onveilig na de brand.
De 94 bewoners kunnen zeker 2 maanden niet terug naar hun appartement omdat delen van het complex zwaar beschadigd zijn geraakt. Voor iedereen is vervangende woonruimte geregeld.
De bewoners in de leeftijd van 57 tot 95 jaar mogen dinsdag onder begeleiding een uurtje naar hun woning om daar kostbaarheden en noodzakelijke spullen op te halen.

Hangsloten

De politie heeft op alle voordeuren hangsloten aangebracht. Tijdens de renovatie lopen er bewakers rond het gebouw. Alle huisdieren zijn herenigd met de eigenaar, meldt de gemeente. Eén parkiet heeft de brand niet overleefd.
De oorzaak van de brand is nog niet vastgesteld. Vermoedelijk gaat het om een technisch mankement in de cafetaria onder de appartementen. Er wordt ook onderzocht hoe de rook zich kon verspreiden in het complex.