Nieuws

Politie: vandaag nog duidelijkheid over identiteit gevonden dode

NIJMEGEN - Zondagmorgen is een stoffelijk overschot gevonden in de Hatertse Vennen bij Nijmegen.
'Na de vondst hebben we een PD-Unit ingericht. Het gebied eromheen hebben we ruim afgezet. En vervolgens is de forensische opsporing gestart. In de loop van de dag verwacht ik dat het duidelijk wordt of het gaat om de vermiste persoon of dat het iemand anders betreft. Daar hopen we zo snel mogelijk duidelijkheid in te geven, aldus politiewoordvoerder Frank de Valk.
De 21-jarige Mariska Peters uit Nijmegen werd op maandag 9 februari als vermist opgegeven. Ze was in haar zwarte Fiat Punto op weg naar een vriendin, maar kwam daar nooit aan. Een dag later werd haar auto gevonden ter hoogte van de Symphoniestraat en de Paukenstraat in Nijmegen, maar van haar ontbrak elk spoor.

Paragnost

Woensdag 11 februari hebben familie en vriendin na een tip van een paragnost een bos in de Ooijpolder doorzocht. Dit leverde niets op. Volgens haar vader is Mariska ontvoerd. Ook stelt hij dat ze maandagavond nog is gezien bij kennissen.

Flyers

Vrijdag 13 februari hebben vriendin en familie geflyerd in Nijmegen in de hoop om tips binnen te krijgen.
Mariska Peters werkt sinds een half jaar bij Action. In het filiaal waar ze werkt, is iedereen van slag, zo laat een woordvoerster weten.

4 tips na Dossier GLD

Naar aanleiding van een uitzending van Dossier GLD van TV Gelderland kwamen er 4 tips over de vermissing binnen bij de politie. Ze zou onder meer gezien zijn bij een tankstation in Brabant in een auto zonder kentekenplaten.

Team fors uitgebreid

Donderdag 19 februari besluit de politie het team dat de vermissing van Mariska Peters onderzoekt, uit te breiden van 5 naar 25 rechercheurs. Volgens de politie is een ongeluk of zelfmoord minder waarschijnlijk geworden. Andere opties zijn een misdrijf of een vrijwillige verdwijning, stelde de politie.