Nieuws

'Lokale partijen weten het beter'

'Lokale partijen weten het beter'
Lokale partijen weten beter wat burgers willen en kunnen dat beter vertalen naar provinciaal beleid dan landelijke partijen.
ARNHEM - Lokale partijen weten beter wat burgers willen en kunnen dat beter vertalen naar provinciaal beleid dan landelijke partijen.
Dat zei Ronald van Meygaarden van Lokale Partijen Gelderland (LPG) zondag bij talkshow In Gelderland Live. 'Het beleid is nu heel centralistisch van bovenaf opgelegd en zoek het maar uit.' aldus de lijsttrekker van LPG. Hij verwijt landelijke partijen alleen in campagnetijd geïnteresseerd te zijn in wat de burger graag wil.
Peter Kerris van de PvdA ontkent dat de Gelderse PvdA het contact op lokaal niveau mist. Kerris: 'Ons verkiezingsprogramma is niet zomaar even in Nijmegen in elkaar geflanst. Daarvoor zijn we de regio in gegaan. Onze wethouder in Nijmegen is ook in de wijk buiten campagnetijd.' De PvdA-lijsttrekker mist op zijn beurt juist een algehele visie op Gelderland in het verkiezingsprogramma van Lokale Partijen Gelderland.
Lokale partijen doen voor het eerst sinds lange tijd in Gelderland mee aan de provinciale Statenverkiezingen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar deden lokale partijen het goed. Ze haalden samen in Gelderland ruim een kwart van de stemmen binnen.