Nieuws

Dode gevonden bij zoektocht naar Mariska Peters

NIJMEGEN - Bij een zoektocht naar de vermiste Mariska Peters uit Nijmegen is zondagochtend een stoffelijk overschot gevonden.
Het is nog onduidelijk of het om de 21-jarige vrouw gaat. De politie verwacht dat vandaag bekend zal worden om wie het gaat.
Op initiatief van familie is met 40 snuffelhonden gezocht in de Hatertse Vennen bij Nijmegen. Het gaat om reddingshonden van RHWW uit Duiven die zijn opgeleid om dodelijke slachtoffers op te sporen. Na 10 minuten stuitten de honden al op de vondst. De politie werd vervolgens meteen ingeschakeld. Die heeft een gebied afgezet. De technische recherche is begonnen met onderzoek.
Verslaggever Arjan Hoefakker was bij de vindplaats en maakte deze radio-reportage: 
Donderdag breidde de politie het team van rechercheurs dat onderzoek doet naar de vermissing van Mariska Peters uit van 5 tot 25. Ze verdween op 9 februari toen ze in haar auto onderweg was naar een vriendin, bij wie ze nooit arriveerde.
'De politie was ingelicht over deze actie. De politie heeft aangegeven dat ze op bepaalde plekken moesten zoeken', aldus een politiewoordvoerder. 

Reddings Honden Werkgroep Westervoort uit Duiven deed zoektocht naar Mariska Peters en stuitte al snel op 'n lichaam. pic.twitter.com/HqYxlPYiiY
— Arjan Hoefakker (@Hoefakker)