Nieuws

Dafne Schippers de beste in Omnisport Apeldoorn

APELDOORN - Dafne Schippers heeft zaterdagmiddag in het Omnisport in Apeldoorn weer twee Nederlandse titels gewonnen.
Dat gebeurde tijdens het NK Indoor. De Utrechtse, die tegenwoordig in Arnhem woont, was zoals verwacht de beste op de 60 meter sprint en bij het meerkamp onderdeel verspringen.
Zondag is de tweede dag van het NK, maar dan komt de 22-jarige Schippers niet meer in actie. 'Ik had iets meer verwacht', zo keek ze terug op beide onderdelen. 'Mijn start was bijvoorbeeld slecht, maar ik ben hier gekomen om twee titels te winnen en dat is gelukt', aldus Schippers die op de zestig meter al haar zesde nationale titel pakte.
Over het verspringen tijdens de meerkamp was Schippers ook kritisch, hoewel ze haar persoonlijk record verbeterde met vijf centimeter. Voor ruim tweeduizend toeschouwers liet ze een afstand noteren van 6,48 meter. Dat was in haar vijfde poging. Ook was de Arnhemse de beste op de 60 meter sprint waar ze een tijd klokte van 7.18. Daarmee bleef ze 0.09 seconden boven haar persoonlijk record van begin deze maand in Berlijn. 
Voor Schippers, die vorig jaar op het EK goud won op de 100 en 200 meter sprint, telt vanaf nu het EK in maart. 'Ik richt me nu helemaal op Praag, dat is over twee weken al. Daar wil ik knallen.'