Nieuws

Chauffeurs Willemsen de Koning dolblij met nieuw contract

APELDOORN - 50 chauffeurs van Willemsen de Koning hebben een contract aangeboden gekregen van Connexxion.
De opluchting is enorm. 'Ik hoop dat ik weer aan het werk kan want thuis zitten is ook niks', aldus één van de sollicitanten. De meeste van de chauffeurs hebben inmiddels al een nieuw, tijdelijk contract in de wacht gesleept.
Het gaat over een arbeidsovereenkomst tot 1 juli; vanaf die datum heeft Connexxion sowieso met concurrenten Noot en De Vier Gewesten de aanbesteding verworven voor de regiotaxi. 'Op 1 juli wordt de situatie opnieuw bekeken', vertelt Beltman. Nu zijn het 1000 ritten per dag.

Dichtbij

De 50 mensen die vandaag in twee sessies in het Syntusgebouw in Apeldoorn op gesprek kwamen, zijn uitgezocht op 'geschiktheid' en zijn gekozen omdat ze in de omgeving wonen. 'Het is zowel voor klant als voor chauffeur niet handig als de taxirijder uit de andere kant van de provincie komt', zegt Beltman.
De onderdelen van Willemsen de Koning die het regiotaxivervoer verzorgen, gingen vrijdag failliet na een conflict met opdrachtgever provincie over geld. Gevolg was toen dat 376 chauffeurs (in vaste dienst en freelance) op straat kwamen te staan en 2000 tot 3000 taxiritten niet konden doorgaan.
Maandag was er een bijeenkomst voor de chauffeurs van Willemsen de Koning van de beide vakbonden FNV en CNV.