Nieuws

Vestia-woningen mogen probleemloos verkocht worden aan Duitse gigant

Vestia-woningen mogen probleemloos verkocht worden aan Duitse gigant
De bezwaren die 5 gemeenten hadden tegen de verkoop van 1333 woningen van Vestia aan het Duitse Patrizia Wohnmodul, zijn ongegrond verklaard.
ARNHEM - De bezwaren die 5 gemeenten hadden tegen de verkoop van 1333 woningen van Vestia aan het Duitse Patrizia Wohnmodul, zijn ongegrond verklaard.
Dat liet minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst maandag weten aan de Tweede Kamer.
De gemeenten, waaronder Aalten en Arnhem, kunnen de beslissing bij de rechter aanvechten. De verkoop aan de Duitse organisatie stuitte op verzet van de gemeenten, omdat de woningen niet aan een lokale instelling werden verkocht. Volgens minister Blok zijn woningcorporaties in de betreffende gemeenten wel op de hoogte gebracht, maar werd er slechts één bod uitgebracht. Dat bod was volgens hem veel te laag.
In totaal verkoopt Vestia 5490 woningen aan Patrizia Wohnmodul, voor 577 miljoen euro. Vestia moet de woningen van de hand doen omdat het in 2012 in de financiële problemen kwam, waardoor een verlies van 2 miljard ontstond. Het Duitse bedrijf dat de woningen nu wil kopen, is op de vastgoedmarkt actief in meer dan 10 landen.
Overige gemeenten die bezwaar maakten zijn Den Bosch, Leusden en Dongen.