Nieuws

Gelderse ziekenhuizen bomvol door griepgolf

Gelderse ziekenhuizen bomvol door griepgolf
Veel ziekenhuizen in Gelderland zitten op dit moment overvol vanwege de hardnekkige griepepidemie die in Nederland heerst.
ARNHEM - Veel ziekenhuizen in Gelderland zitten op dit moment overvol vanwege de hardnekkige griepepidemie die in Nederland heerst.
Bij de Rijnstate-ziekenhuizen in Arnhem en Zevenaar zijn vooral veel ouderen opgenomen met griepverschijnselen. 'Er kunnen maar mondjesmaat nieuwe bij, de situatie is precair', aldus een woordvoerster van Rijnstate.
Ook bij het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem is het al lange tijd erg druk. Volgens het ziekenhuis was er zelfs een aantal keren sprake van een opnamestop. Er is een speciale commissie die de situatie rond de griepepidemie continue in de gaten houdt. De grieppatiënten worden apart verpleegd in het ziekenhuis.
Bij de Gelre-ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen is het ook drukker dan normaal. Er zijn vooral veel longpatiënten. Het streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk heeft veel spoedgevallen gehad. Ook is er veel verplegend personeel geveld door de griep. In het Ziekenhuis Rivierenland in Tiel zijn veel mensen opgenomen met longproblemen en hartklachten. Het is veel drukker dan andere jaren.