Nieuws

Bruin water in deel van Arnhem

Bruin water in deel van Arnhem
In Arnhem kwam op sommige plaatsen, onder meer in het centrum, bruin water uit de kraan.
ARNHEM - In Arnhem kwam op sommige plaatsen, onder meer in het centrum, bruin water uit de kraan.
Dat meldt Vitens.
Er is een nieuwe transportleiding in gebruik genomen. Hierdoor verandert tijdelijk de stroomrichting van het water. IJzer en mangaandeeltjes in de leidingen komen dan los en in het drinkwater terecht. Het is niet schadelijk, maar smaakt vies.
In de loop van de middag was het probleem opgelost.

Wat kunt u doen?

Wanneer er bruin water uit de kraan komt, kunt u de kraan het beste dichthouden. Meestal is dit binnen enkele uren verholpen. Draai na een paar uur de kraan open die het dichtst bij uw watermeter in de buurt zit. Meestal is dit de kraan in de keuken of op het toilet. Op die manier laat u schoon water uw woning binnen komen. Laat het water 10 minuten flink doorstromen totdat de bruine kleur verdwenen is. Is het probleem niet verholpen, herhaal deze procedure dan na een uur nogmaals. Eventueel kunt u het zeefje van de kraan reinigen.

Vlekken in wasgoed

Heeft u door het bruine water vlekken in uw wasgoed? Dan is het advies de was nat te houden en opnieuw te wassen met een biologisch voorwasmiddel. Houd de was tussen de twee wasbeurten goed nat, anders gaan de vlekken er niet meer uit. Zijn de vlekken er na één keer wassen niet uit, was de kleding dan direct nog een keer.