Nieuws

Dit jaar al 19.000 bonnen voor scheuren op A50

Dit jaar al 19.000 bonnen voor scheuren op A50
Automobilisten overtreden en masse de snelheidsbeperking op de A50 bij Ewijk.
EWIJK - Automobilisten overtreden en masse de snelheidsbeperking op de A50 bij Ewijk.
Sinds begin dit jaar heeft politie landelijke eenheid 30 keer gecontroleerd; daarbij werden 19.000 bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden (en een paar voor huftergedrag).
'Het is niet te begrijpen,' vertelt woordvoerder Thomas Aling. 'Het gaat om een klein stukje snelweg waar je maar 90 mag rijden. Je zou denken: het scheelt maar een minuutje. Maar toch betrappen we daar keer op keer mensen op veel te hard rijden.'

Matrixborden

De politie doet van alles om mensen te attenderen op de maximumsnelheid. Zo staan er voor het tracé matrixborden met informatie over de 90 km/u. En na afloop worden de automobilisten erop geattendeerd dat hun snelheid gecontroleerd is.

6 keer geflitst

Aling: 'Je zou denken: een groot deel is forens, die mensen rijden er elke dag. Die mededelingen zouden toch moeten opvallen. Maar bij een recente controle zijn 700 van de 1100 voorbijgangers op de bon geslingerd. En onze mensen zeggen dat ze sommige wagens 6 keer hebben geflitst.' Een aantal mensen is hun rijbewijs kwijtgeraakt.

Bonnenfabriek

Hij benadrukt dat de politie geen bonnenfabriek wil zijn. 'Maar het gaat ons om de veiligheid. Het tracé slingert, bovendien is de derde rijstrook daar erg smal - sowieso een reden om snelheid te minderen. Tenslotte zijn daar mensen aan het werk.'