Nieuws

Handbalsters van Oranje naar Arnhem

Handbalsters van Oranje naar Arnhem
De handbalsters van het Nederlands team spelen dit seizoen drie interlands in sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem.
ARNHEM - De handbalsters van het Nederlands team spelen dit seizoen drie interlands in sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem.
Dat gebeurt op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart en op zaterdagmiddag 6 juni.
De eerste twee duels zijn tegen Slowakije en gelden als voorbereiding op de WK-playoff wedstrijden in juni tegen Tsjechië. Het thuisduel van dat tweeluik wordt ook afgewerkt in Arnhem en is op 6 juni om 16:00 uur.
Tot nu toe werden belangrijke kwalificatieduels vaak afgewerkt in Rotterdam. In Arnhem vond in 2011 ook het EK handbal onder 19 plaats. Oranje won toen onder aanvoering van Estavana Polman uit Arnhem het zilver. Dat evenement trok veel publiek naar de Gelderse hoofdstad, dat van oudsher een echt handbalbolwerk is met clubs als Swift en Esca.
Polman is nu één van de bepalende speelsters in het A-team en komt uit voor Esbjerg in de Deense liga. Ook Lynn Knippenborg uit Zieuwent maakt onderdeel uit van de selectie. Zij speelt in Noorwegen. Bondscoach Henk Groener groeide op in Arnhem en speelden jaren voor Swift.
Nederland werd in december vorig jaar op het EK in Kroatië zevende en kwam tijdens het hoofdtoernooi net te kort voor de halve finales.