Nieuws

Man uit Arnhem vrij na wekenlange gijzeling in Colombia

Man uit Arnhem vrij na wekenlange gijzeling in Colombia
De 52-jarige Nederlander die sinds januari werd gegijzeld in Colombia en woensdag is vrijgelaten, is Michael Biljardt uit Arnhem.
BOGOTA - De 52-jarige Nederlander die sinds januari werd gegijzeld in Colombia en woensdag is vrijgelaten, is Michael Biljardt uit Arnhem.
Dat heeft zijn werkgever Selman Transporten in Bemmel laten weten.
Biljardt is chauffeur bij het bedrijf. Of losgeld is betaald, is niet bekend.

Gegijzeld door rebellen

De truckchauffeur werd tijdens een motorvakantie in Colombia meegenomen door rebellen van het Nationaal Bevrijdingsleger ELN. 'In Nederland was bijna niemand van de kidnapping op de hoogte, alleen ik', aldus directeur Arno Driessen donderdag.

Trucker maakt het naar omstandigheden goed

De directeur heeft niets dan lof voor de onderhandelaars: 'Buitenlandse Zaken, de politie en anderen hebben geweldig hun best gedaan.' Zelf had Driessen dagelijks intensief contact met de familie. De trucker is nog in Colombia en maakt het naar omstandigheden goed. De baas van Selman Transporten verwacht dat hij nog een paar dagen in het land zal moeten blijven. 'Voor medisch onderzoek en vanwege het politieonderzoek.'

Minister 'verheugd en opgelucht'

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken reageerde woensdagavond laat al 'verheugd en opgelucht' op het nieuws. Volgens het ministerie vond de vrijlating van de 52-jarige Nederlander plaats na intensieve inspanningenvanuit Nederland en de Nederlandse ambassade in Bogota. 'Mijn dank gaat uit naar de Colombiaanse autoriteiten en het Internationale Rode Kruis voor hun inzet en samenwerking met Nederland in deze zaak', zei Koenders.