Nieuws

Provincie spant kort geding aan tegen regiovervoerder

Provincie spant kort geding aan tegen regiovervoerder
De provincie Gelderland spant een kort geding aan tegen vervoerder Willemsen de Koning.
ARNHEM - De provincie Gelderland spant een kort geding aan tegen vervoerder Willemsen de Koning.
De provincie wil dat de regiotaxi gewoon blijft doorrijden. Vervoerder Willemsen de Koning heeft vanmiddag de ritten gestaakt. Morgenochtend om 9.00 uur staan beide partijen voor de rechter.
Volgens de provincie zijn er inmiddels maatregelen getroffen om het taxivervoer voor de meest kwetsbare reizigers ook de komende dagen te waarborgen: vervoer van reizigers in een rolstoel, vervoer voor visueel gehandicapten en vervoer van en naar het ziekenhuis.

Geen vervoer meer

Willemsen de Koning heeft vanmiddag de regiotaxiritten in de regio's Achterhoek, Food Valley, Rivierenland en de Stedendriehoek gestaakt. Volgens de vervoerder omdat de provincie gestopt is met het betalen van maandelijkse voorschotten.
De provincie zegt echter dat Willemsen de Koning nog geld terug moet betalen aan de Provincie naar aanleiding van een gerechtelijke uitspraak van 17 december 2014 in de bodemprocedure. Volgens de provincie heeft de rechter in haar vonnis Willemsen de Koning op alle door haar gestelde eisen in het ongelijk gesteld, waardoor de vervoerder de aan haar betaalde voorschotten moet terugbetalen. Gelderland zegt zich te hebben ingezet om met Willemsen de Koning tot een betalingsregeling te komen, maar de gesprekken hebben niet tot overeenstemming geleid.  

Vervangend vervoer

Inmiddels is door de provincie gestart met het organiseren van vervangend vervoer, waarbij de eerste aandacht uitgaat naar rolstoelgebruikers, visueel gehandicapten en vervoer van reizigers van en naar het ziekenhuis.
Overige reizigers moeten er rekening mee houden dat een bestelde rit de komende dagen niet wordt uitgevoerd. De provincie zegt verdere maatregelen te nemen om het vervoer voor al haar reizigers zo snel mogelijk op het normale niveau terug te brengen. Naar verwachting zal dit enige dagen in beslag nemen.