Nieuws

Regiotaxi stopt door faillissement; bijna 400 chauffeurs zonder werk

Regiotaxi stopt door faillissement; bijna 400 chauffeurs zonder werk
Vervoersbedrijf Willemsen de Koning (WdK) stopt per direct met regiotaxivervoer.
ARNHEM - Vervoersbedrijf Willemsen de Koning (WdK) stopt per direct met regiotaxivervoer.
Het bedrijf dat voor een groot deel van Gelderland de regiotaxi verzorgt, heeft voor de vijf dochtermaatschappijen faillissement aangevraagd. 376 medewerkers dreigen hun baan te verliezen.
Radio Gelderland sprak met woordvoerder Paul Baeten van Willemsen de Koning

Grote financiële problemen

Willemsen de Koning kampt al langer met grote financiële problemen. Maar nadat de provincie Gelderland vorige week plotseling stopte met de maandelijkse voorschotregeling, ziet de directie van Willemsen de Koning geen andere oplossing dan te stoppen met regiotaxivervoer. Volgens het Arnhemse vervoersbedrijf is het stoppen met de voorschotregeling in strijd met eerder gemaakte afspraken met de provincie.

Conflict

De Regiotaxi Gelderland is opnieuw aanbesteed vanwege het conflict van de provincie Gelderland met Willemsen de Koning. Onder meer vanwege diverse bezuinigingsmaatregelen bleef het aantal ritten achter bij de prognose. WdK wilde dat de provincie hiervoor compensatie zou uitkeren. maar de rechter besliste in december anders.
De provincie gaf Willemsen de Koning ruim 1 miljoen euro voorschot in afwachting van de rechtszaak. Deze werd echter verloren door WdK, waardoor dit geld terug moet naar de provincie.

Kort geding

Willemsen de Koning werd recent al uitgesloten bij die aanbesteding voor de nieuwe vervoerscontracten voor de regiotaxi per 1 juli. Vandaag dient een kort geding. De provincie eist dat het vervoer wordt hervat.