Nieuws

Vrijwilliger ESA Arnhem weg na seks-sms'jes aan meisje

Vrijwilliger ESA Arnhem weg na seks-sms'jes aan meisje
Het bestuur van voetbalclub ESA in Arnhem heeft een van zijn vrijwilligers geschorst, omdat hij seksueel getinte sms'jes had gestuurd naar een meisje van het C1-elftal.
ARNHEM - Het bestuur van voetbalclub ESA in Arnhem heeft een van zijn vrijwilligers geschorst, omdat hij seksueel getinte sms'jes had gestuurd naar een meisje van het C1-elftal.
De zaak kwam aan het licht toen het meisje de berichtjes aan een ploeggenote liet zien. Die informeerde de elftalleider.

'Geen strafbaar feit'

'We hebben aangifte gedaan, maar justitie zegt niets met ons verhaal te kunnen, omdat er geen strafbaar feit is gepleegd', zegt voorzitter van ESA Jaap Breur. 'Ik begrijp dat niet. De man is overduidelijk over een grens gegaan, in ieder geval voor ons.'
De vrijwilliger is niet meer welkom bij de voetbalclub in Rijkerswoerd, in Arnhem-Zuid. Volgens Breur maakt het meisje het goed. 'We hebben meteen haar familie en haar school ingelicht.' Meisjes in het C1-elftal zijn 13 en 14 jaar oud.
De politie laat via een woordvoerder weten dat er 'geen reden is om tot vervolging over te gaan. Wel gaan we met de betrokken partijen in gesprek'.