Nieuws

Bonden praten met Blokker over ontslagen

Bonden praten met Blokker over ontslagen
De bonden FNV Handel en CNV Dienstenbond praten vanmiddag met de leiding van Blokker over de 440 ontslagen.
NIJMEGEN - De bonden FNV Handel en CNV Dienstenbond praten vanmiddag met de leiding van Blokker over de 440 ontslagen.
'De medewerkers zijn aangeslagen', zegt FNV-bestuurder Twan van Lieshout. Blokker heeft winkels in heel Gelderland. Hoeveel ontslagen in deze provincie vallen, is onduidelijk.
Gisteren werd bekend dat bij de winkelketen banen verdwijnen. Wel blijven alle winkels open. Van Lieshout: 'Vorige week ontkenden ze dat er iets aan de hand zou zijn. Maar we hoorden van leden dat mensen gevraagd werd vrijwillig akkoord te gaan met ontslag. Zelfs personeel dat er al jaren werkte en goed functioneerde.'
Blokker presenteerde vorig jaar een nieuwe winkelformule in in eerste instantie 6 winkels, waaronder in Nijmegen. Daarmee wil het bedrijf het economisch slechte tij keren.

'Stille reorganisatie'

Zowel FNV Handel als CNV Dienstenbond spreekt van 'signalen van een stille reorganisatie'. Tegenover de NOS heeft Blokker-directeur Jack Peters verklaard, dat het concern 25 miljoen euro investeert in onder meer het vernieuwen van de winkels. Personeel moet flexibeler worden, in de helft van de Blokker-winkels zijn te veel medewerkers, volgens Peters.
Blokker valt onder Blokker Holding, een concern dat ook eigenaar is van Marskramer, Novy, Cook&Co, Xenos, Big Bazar, Budg€t, de speelgoedketens Bart Smit, Intertoys en Maxi Toys en Leen Bakker. Het concern heeft 11 winkelformules in 8 landen met ongeveer 2.400 vestigingen en 22.000 medewerkers.
Foto: RTV Oost