Nieuws

Sjoerd Ars: zo doorgaan en we worden kampioen

Sjoerd Ars: zo doorgaan en we worden kampioen
Het woord kampioenschap neemt bij NEC (nog) niemand in de mond, maar topscorer Sjoerd Ars maakte na de 5-2 tegen Jong PSV toch een beetje een uitzondering.
NIJMEGEN - Het woord kampioenschap neemt bij NEC (nog) niemand in de mond, maar topscorer Sjoerd Ars maakte na de 5-2 tegen Jong PSV toch een beetje een uitzondering.
'Als wij zo spelen als vanavond, moet het gebeuren. Het kampioenschap ja. Dan moet het gek lopen. We moeten waakzaam blijven, maar het ziet er gewoon goed uit met twaalf punten verschil', zei Ars eerlijk over de kansen op de titel en de promotie van de club uit Nijmegen.

Op de slof

De Didammer heeft er nu 19 gemaakt. Tegen Jong PSV scoorde hij driemaal. 'Ja, dat houd ik wel bij', glunderde Ars. 'Een heerlijk gevoel voor een spits. We speelden een prima wedstrijd en hebben steeds gedicteerd. Twee goals gaven we voor rust wel onnodig weg.' Ars scoorde ook nog randje buitenspel toen hij de bal ineens uit de lucht nam. 'Die was misschien nog mooier dan de 3-2. Ik nam hem heerlijk om de slof.'
Ars blijft waarschijnlijk alleen in Nijmegen als NEC promoveert. Het is zijn missie om kampioen te worden. 'Ik heb het goed naar mijn zin en mijn contract loop ook door. Ik wil een mooi avontuur beleven in de eredivisie. Maar voor iedereen is dat hier een voorwaarde. We hebben allemaal maar één doel.'