Nieuws

Aantal moorden in Gelderland blijft dalen

Aantal moorden in Gelderland blijft dalen
Er zijn in Gelderland in 2014 minder moorden gepleegd dan in andere jaren.
ARNHEM - Er zijn in Gelderland in 2014 minder moorden gepleegd dan in andere jaren.
Dat blijkt uit cijfers van Dossier GLD, het tv-programma over criminaliteit en veiligheid. In 2014 kwamen in onze provincie vijf mensen door geweld om het leven. Een jaar eerder waren dat er 6 en in 2012 stond de teller nog op 16.

Overzicht van de moorden in Gelderland in 2014

Ermelo - 13 maart 2014

De 58-jarige Ton Kuijf uit Amersfoort wordt vermist na een etentje in Kerk-Avezaath. Hij wordt gevonden in een uitgebrand chalet in Ermelo. Twee vrouwen uit Kampen en een 30-jarige man uit Bergen op Zoom zijn door de politie opgepakt.

Tricht - 2 mei 2014

In Tricht wordt een dode vrouw gevonden in haar huis aan de Lingedijk. De 66-jarige vrouw woonde daar met haar man en zoon. Haar zoon is voor de moord aangehouden in Duitsland.

Ewijk - 21 juni 2014

Op 21 juni wordt op landgoed De Pettelaar in Sint Michielsgestel een brandende Renault Kangoo aangetroffen. In de auto wordt het lichaam gevonden van de 49-jarige Yvon Pfaff uit Ochten. Later blijkt dat hij in een recreatiewoning in Ewijk is vermoord.

Winterswijk - 2 juli 2014

Een echtpaar wordt in hun huis aan de Groenloseweg in Winterswijk overvallen. De vrouw wordt vastgebonden. Als ze vrijkomt, haalt ze hulp bij de buren. Dan vinden ze het lichaam van haar echtgenoot, de 52-jarige Erik te Selle. De politie is nog op zoek naar de daders.

Arnhem - 26 oktober 2014

In een flat aan de Kortlandplaats in de Arnhemse wijk Elderveld wordt een 72-jarige dode vrouw gevonden. Een 61-jarige Arnhemmer wordt vrij snel na de vondst van al aangehouden op verdenking van moord dan wel doodslag.

Verdachten

De politie pakte in bijna alle zaken een of meer verdachten op. Alleen de overval in Winterswijk, waarbij een 52-jarige man om het leven kwam, staat nog te boek als onopgelost.

Vermoord buiten onze provincie

Op 18 november vindt een schipper zijn lichaam bij een sluis van het Rhein Hernekanaal in het Duitse Duisburg. Hij is vermoord. Het blijkt te gaan om Nijmegenaar Mesut Polat die onderweg was naar Keulen. De Duitse politie heeft een stel uit Duisburg voor de moord opgepakt.
Foto boven: overval winterswijk