Nieuws

Start werkzaamheden wegverbreding A12 Ede-Grijsoord

Start werkzaamheden wegverbreding A12 Ede-Grijsoord
Rijkswaterstaat en aannemer Heijmans starten binnenkort met de zichtbare werkzaamheden voor de wegverbreding van de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord.
EDE - Rijkswaterstaat en aannemer Heijmans starten binnenkort met de zichtbare werkzaamheden voor de wegverbreding van de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord.
Zo worden bomen gekapt en gezocht naar niet-gesprongen explosieven. De snelweg wordt verbreed van 2x2 naar 2x3 rijstroken.
De komende weken worden bomen gekapt langs de A12 aan beide zijden tussen knooppunt Grijsoord en de kruising met de Baron van Wassenaertunnel bij Bennekom. Ter hoogte van knooppunt Grijsoord is de bomenkap gewenst om twee verbindingsbogen tussen de A12 en de A50 te verbreden van één naar twee rijstroken. Een ecoloog begeleidt de kapwerkzaamheden. Ook de zogeheten 'boom van Heijn' zal worden omgezaagd.

Reptielen in winterslaap ontzien

De wortels van de te kappen bomen blijven nog even zitten. In het gebied rondom de wortels houden reptielen nu hun winterslaap. Wanneer de dieren, als het warmer wordt in het voorjaar, wakker zijn, worden ze verplaatst. Beschermde planten, zoals de Bosdroogbloem en het Hondsviooltje, worden voorafgaand aan de kapwerkzaamheden verplaatst naar anders locaties.
Voor meer informatie over het project kunt u kijken op de projectpagina A12: wegverbreding Veenendaal - Ede - Grijsoord.