Nieuws

Renkum zet zich in voor bejaarde vegetariërs

Renkum zet zich in voor bejaarde vegetariërs
Een landelijk vegetarisch kenniscentrum en een logeerhuis moeten het verlieslijdende Felixoord in Oosterbeek redden.
RENKUM - Een landelijk vegetarisch kenniscentrum en een logeerhuis moeten het verlieslijdende Felixoord in Oosterbeek redden.
Dat suggereert de gemeente Renkum nu duidelijk is geworden dat het vegetarische bejaardenhuis Felixoord geen status aparte krijgt.
Op geld van de gemeente hoeft het zorgcentrum  niet te rekenen. 'Wij willen maximaal bijdragen maar het moet wel passen aan wat wij kunnen toevoegen. Financieel bijdragen, dat zit er gewoon niet in', benadrukt wethouder Van den Berg.
Staatssecretaris van Volksgezondheid, Van Rijn, besloot donderdag om het verzorgingshuis geen speciale behandeling te geven. Verzorgingshuizen hebben volgens de staatssecretaris twee opties, of zwaardere zorg bieden of het verhuren van kamers. De gemeente Renkum wil dus actief meedenken om Felixoord te redden. 'Dat Felixoord vegetarisch is maakt het bijzonder maar in Heelsum sluit binnenkort ook een verzorgingshuis en dat komt minder in de publiciteit. Maar natuurlijk heeft Felixoord wel een bijzondere positie'. 
Het zorgcentrum staat op omvallen doordat meer mensen langer thuis blijven wonen waardoor er leegstand ontstaat. De Partij van de Dieren en de SP klopten daarom aan bij de staatssecretaris. Felixoord heeft volgens deze partijen een unieke positie omdat het enige vegetarische zorgcentrum van Nederland is. De staatssecretaris stelt dat voor elk verzorgingshuis en dus ook voor Felixoord dezelfde regels gelden.