Nieuws

Minuutje speling moet vertraging Goffertstation oplossen

Minuutje speling moet vertraging Goffertstation oplossen
Een minuutje speling moet de vertragingen die ontstaan op het gloednieuwe Goffertstation in Nijmegen verhelpen. Als er veel reizigers op station Goffert in en uit de stoptrein stappen, zorgt dat voor vertraging voor de intercity die over hetzelfde traject rijdt.
NIJMEGEN - Een minuutje speling moet de vertragingen die ontstaan op het gloednieuwe Goffertstation in Nijmegen verhelpen. Als er veel reizigers op station Goffert in en uit de stoptrein stappen, zorgt dat voor vertraging voor de intercity die over hetzelfde traject rijdt.
Als de stoptrein lang stilstaat, blokkeert die de sneltrein.  De vertraging die daarbij ontstaat zorgt ervoor dat reizigers hun aansluiting in Den Bosch niet meer halen. De problemen spelen vooral in de spits.
De NS heeft besloten de stoptrein nu een minuut eerder van station Nijmegen te laten vertrekken. Op station Goffert hebben reizigers daardoor 1 minuut langer de tijd om in en uit te stappen. De nieuwe dienstregeling is op 2 februari van start gegaan. Het is nog niet bekend of het minuutje speling het gewenste resultaat heeft.