Nieuws

Sociaal plan voor werknemers Brink's

Sociaal plan voor werknemers Brink's
Na maanden actievoeren hebben de vakbonden CNV Vakmensen en FNV Transport en Logistiek een beter sociaal plan afgesproken met de directie van Brink's, zo meldt vakbond CNV Vakmensen.Ook hebben de vakbonden de (vroeg) pensioenrechten voor medewerkers zoveel mogelijk veilig kunnen stellen.'Het waren zware en complexe onderhandelingen', zo laat onderhandelaar Meindert Gorter namens de FNV weten.
ARNHEM - Na maanden actievoeren hebben de vakbonden CNV Vakmensen en FNV Transport en Logistiek een beter sociaal plan afgesproken met de directie van Brink's, zo meldt vakbond CNV Vakmensen.Ook hebben de vakbonden de (vroeg) pensioenrechten voor medewerkers zoveel mogelijk veilig kunnen stellen.'Het waren zware en complexe onderhandelingen', zo laat onderhandelaar Meindert Gorter namens de FNV weten.
De vakbonden leggen het akkoord nu voor aan hun leden.

'Acties werknemers hebben succes'

FNV-actiecoördinator Leen van der List laat weten dat de acties van de werknemers voor het sociaal plan beloond zijn. 'Het sociaal plan is ruim twee keer beter dan wat er bij de start van de acties op tafel lag. Daarnaast zijn er aanzienlijk betere voorzieningen voor de mensen die hun baan verliezen en in de WW terechtkomen. Dat mag pure winst genoemd worden.'