Nieuws

Lochem verrast door ontslag thuiszorgmedewerkers

Lochem verrast door ontslag thuiszorgmedewerkers
De gemeente Lochem is druk op zoek naar een oplossing voor 70 inwoners die de komende twee weken zonder huishoudelijke hulp zitten.
LOCHEM - De gemeente Lochem is druk op zoek naar een oplossing voor 70 inwoners die de komende twee weken zonder huishoudelijke hulp zitten.
Doordat het UWV het ontslag per 1 februari heeft goedgekeurd van thuiszorgmedewerkers van Vérian, zitten de cliënten van deze ontslagen medewerkers nu zonder hulp thuis. De gemeente ging ervan uit dat de medewerkers per 1 april zouden stoppen en is verrast dat dit nu niet het geval is.

'Zagen dit niet aankomen'

'Wij hebben dit niet aan zien komen. Wij zijn nu dringend op zoek naar een oplossing. Andere thuiszorgaanbieders gaan nu kijken of zij de hulp aan kunnen gaan bieden, maar die kunnen ook niet zomaar mensen aannemen', aldus de woordvoerder van de gemeente.
Vérian zegt in een reactie dat de datum van 1 februari al in 2014 bekend was. Deze afspraak zou in overleg met gemeenten en de andere thuiszorgaanbieders gemaakt zijn. 'Het contract met Lochem zou eind maart aflopen. Door de forse terugloop aan cliënten in het begin van het jaar hebben wij samen met de gemeente besloten om de hulp op 1 februari al te stoppen', zegt de woordvoerde van Vérian.
De gemeente is nu in druk overleg met de andere thuiszorgaanbieders die de hulp op moeten gaan vangen. Het ziet er naar uit dat met ingang van volgende week de eerste cliënten weer hulp kunnen krijgen. Nog niet duidelijk is wanneer er voor alle cliënten een oplossing is.