Nieuws

U kunt zich weer op glad ijs begeven

ARNHEM - Heeft u de schaatsen al weer uit het vet gehaald? Nee, dan kunt u dat snel doen.
Verschillende natuurijsbanen in Gelderland openen vanaf vandaag hun schaatsbaan weer.
In Arnhem is ijsbaan Thialf vanochtend al open gegaan voor het publiek. Ondanks de sneeuw kan er gewoon geschaatst worden. Hoelang dat het geval zal zijn is nog niet bekend, want het weer moet wel meezitten. De schaatsbaan in de wijk Schuytgraaf in Arnhem kijkt niet vooruit naar het weer van vannacht. 'Wij gaan morgen om 09.00 uur open. Hoelang er dan geschaatst kan worden is even afwachten. Het zal waarschijnlijk alleen in de ochtend kunnen.'
De voorspellingen voor de komende nacht en dag zijn goed. De nacht zal ongeveer -4 graden zijn en overdag zal de temperatuur rond het vriespunt schommelen. De ijsbaan in Oosterbeek wacht dan ook rustig af of het schaatsen snel mogelijk is. 'We zijn gister begonnen met het prepareren van de baan. Het is afwachten wat het weer vannacht doet. Sneeuw kan roet in het eten gooien. 'Ik ben er huiverig over als ik moet zeggen of we snel kunnen schaatsen', zo meldt ijsmeester Bart Pons. Als de ijsbaan morgen open gaat, dan zou het ook maar zo kunnen zijn dat ze niet voor de volle 400 meter open gaan.

'Als het hard vriest, dan komt het goed'

Bij de ijsbaan in Doetinchem gaan ze ook voor een snelle opening voor de schaatsers, zo zegt Gerard Bovenmans van de ijsvereniging. 'De vooruitzichten zijn goed. We willen alleen geen sneeuw vannacht, dat tast de ijskwaliteit aan. Maar als het de komende nacht heel hard gaat vriezen, dan komt het goed. We gaan er vanuit dat we zaterdag kunnen schaatsen op 'Sportpark Zuid'.