Nieuws

Sneeuwval bij Nunspeet leidt tot verkeerschaos

Sneeuwval bij Nunspeet leidt tot verkeerschaos
Winterse buien zorgden woensdag in de avondspits voor lange files op de wegen rond Nunspeet.De A28 bij Nunspeet kleurde rond 15.45 uur wit door een hevige sneeuwbui.
NUNSPEET - Winterse buien zorgden woensdag in de avondspits voor lange files op de wegen rond Nunspeet.De A28 bij Nunspeet kleurde rond 15.45 uur wit door een hevige sneeuwbui.
Automobilisten gingen massaal op de rem staan, waardoor het verkeer in beide richtingen vastliep. Op het hoogtepunt stond er in de richting Zwolle bijna 20 kilometer file. Ter hoogte van knooppunt Hoevelaken werd het verkeer omgeleid via de A1 en de A50.
Wintersport nunspeet op de a28 pic.twitter.com/Pz7zGmMkLd
— Bert Drenth (@canhr)

Ook file op A12

Een gebied met winterse buien trok aan het einde van de middag van noord naar zuid. Ook het verkeer op de A12 bij Ede had last van de sneeuw. In de richting Arnhem stonden automobilisten tussen Veenendaal-West en Oosterbeek over een lengte van ruim 8 kilometer vast.
Langste files #spits doen zich voor tussen de rode lijnen. Met zwarte pijl mee trekt een bui die verkeer verstoort. pic.twitter.com/c9LciKRHjy
— VID (@vid)

Code geel

Het KNMI gaf woensdagmiddag opnieuw code geel af voor Gelderland. De waarschuwing voor gladheid geldt nog tot donderdagochtend 10 uur. Vorige week donderdag zorgde het winterweer voor lange files in de provincie. In de ochtendspits stond er ruim 30 kilometer op de A2. En 's avonds onstond er door sneeuwval een verkeersinfarct in en rond Arnhem. Sommige forensen zaten daardoor uren in de auto.