Nieuws

Verslaggever RTV Oost weer op vrije voeten

LOCHEM - Verslaggever Rob Vorkink van RTV Oost, die woensdagmiddag werd aangehouden bij het dodelijk ongeval op de A1 bij Lochem, is aan het begin van de avond vrijgelaten.
'Eindelijk vrij', twitterde hij.
Vorkink was ter plaatse om verslag te doen van het ongeluk, ook voor Omroep Gelderland. De politie vroeg de journalist meerdere keren om weg te gaan, maar hij weigerde dit te doen.

Provocerende motoragent

Zelf kan Vorkink zich vooral nog de provocerende motoragent herinneren. 'De agent sommeerde me dat ik weg moest gaan. Ik vertelde de man dat ik aan het werk was. Vervolgens werd ik in de boeien geslagen. Ik heb de striemen nog in mijn polsen staan. Hij vertelde me dat ik een gevaar was voor de verkeersveiligheid. Maar als je kijkt naar de beelden, dan zie je dat ik met mijn auto op het gras achter de vangrail stond. Hoe gevaarlijk kan dat nou zijn? En mijn auto heeft er de rest van de middag en avond nog gestaan. Die heb ik rond negen uur zelf opgehaald.'
Het is nog niet klaar voor de Overijsselse verslaggever. De zaak komt hoogstwaarschijnlijk voor de politierechter.
Bij het ongeval op de A1 waren meerdere vrachtwagens betrokken. Eén van de bestuurders, een man van 21 uit Wehl, kwam daarbij om het leven.