Nieuws

Duizenden steentjes voor sofa in Netterden

NETTERDEN - Duitse en Nederlandse kinderen hebben woensdagmiddag samengewerkt aan de vervaardiging van de vrijheidssofa in Netterden, gemeente Oude IJsselstreek.
De betonnen sofa is een project van kunstenares Emeke Buitelaar en een initiatief van Vereniging Leefbaarheid Netterden. Het is bedoeld om op 28 maart te vieren dat het Achterhoekse Netterden 70 jaar geleden bevrijd werd. Hiervoor wordt het kunstwerk helemaal beplakt met mozaïeksteentjes. 

Steentjes plakken

Emeke Buitelaar: 'Kinderen op basisscholen in Nederland en Duitsland hebben tekeningen mogen maken. Daarvan heb ik er drie uitgezocht. Twee Duitse meisjes en twee Nederlandse jongetjes komen mij vanmiddag helpen met plakken. Het is de bedoeling de bank te plaatsen hier vlakbij.
Op die plek zijn ook 10 Canadezen gesneuveld, er is een wandelpad gemaakt en er is een schuttersput in ere hersteld. Het is op 21 maart precies 70 jaar geleden dat Netterden is bevrijd. De vrijheidsbank is een grensoverschrijdend project met als thema vrijheid en overbrugging'.