Nieuws

Winkels open in Apeldoorn, meningen op straat verdeeld

APELDOORN - Een speciale dag voor winkeliers in Apeldoorn: ze mochten zondag voor het eerst zelf bepalen of ze hun winkel open deden.
Eerder was er elke eerste zondag van de maand een koopzondag.
Enkele winkeliers in de binnenstad gaven eerder al aan toch vooralsnog één zondag per maand open te gaan. Meerdere supermarkten hebben al laten weten elke zondag open te zullen zijn.
De meningen op straat zijn verdeeld daarover. De ene klant zegt er geen gebruik van te maken, de ander juicht het toe.

Openingstijden

De winkels gaan van 12.00 tot 18.00 open. Met deze openingstijden wordt ook rekening gehouden met de Apeldoornse kerkgangers die op zondagochtend in alle rust naar de kerk kunnen blijven gaan.

Bakker al jaren open op zondag

De bakkerij van Sonja van der Poel in Hoenderloo is een uitzondering op de regel: deze zaak is al vanaf 2010 elke zondag open, als enige in het dorp. Van der Poel zegt dat het werkt: 'Er komen klanten vanuit heel Gelderland. En het is financieel gunstig, want 25 procent van de omzet wordt op zondag binnengehaald.'

Planten ook te koop

Ondernemer Remko Gorkink van Intratuin is dolblij met de koopzondagen. 'We willen graag onze klanten op zondag bedienen, hier is veel vraag naar. Vaak worden bij de Intratuin grotere aankopen gedaan en die doe je niet alleen. Daarom zijn de weekenden voor ons zo belangrijk.'