Nieuws

Menselijke resten in auto vermiste Jos Mahler uit Doornenburg

HUISSEN - In de auto die zaterdagmiddag uit het water bij het Looveer in Huissen is getakeld, zijn vermoedelijk menselijke resten gevonden.
Dat zegt de politie. De auto is van de sinds eind november 1998 vermiste Jos Mahler uit Doornenburg. Mahler verdween na een avondje stappen in Arnhem, samen met zijn Poolse vriendin Majka en 2 Poolse vrienden. Ze zijn sindsdien spoorloos.

Een kraanauto heeft de auto voorzichtig boven water gehaald. Duikers hadden kabels aan de auto bevestigd. De wagen, die zo'n 15 meter van de kant lag, is geborgen en wordt op een andere plek onderzocht. Dat 'forensische onderzoek' zal meerdere dagen in beslag nemen, meldt de politie.

Zoekactie met honden

De politie was door de stichting Signi Zoekhonden op de auto gewezen. Die stuitte op de wagen bij een zoekactie. Signi had al vaker succes met zoekacties. Familieleden van Jos Mahler waren ingelicht dat de auto mogelijk is gevonden. Ze waren er zaterdagmiddag bij toen de auto uit het water werd gehaald.
Er is in het water tussen Doornenburg en de laatste brug bij Arnhem al vaker, met een sonarboot, vergeefs naar Mahler gezocht.
Hier meer over de verdwijning van Jos Mahler. En hieronder de reconstructie die het TV Gelderland-programma Dossier GLD in 2012 maakte:

Liveblog (gesloten):

16.15 uur We sluiten het liveblog. Mochten er ontwikkelingen zijn, dan verneemt u die op onze site.
16.05 uur De auto wordt elders onderzocht. Dat 'forensisch onderzoek' zal meerdere dagen in beslag nemen, meldt de politie.
15.45 uur Zoekhonden van de stichting Signi stuitten vorige week zondag op de auto, zegt woordvoerster Janette Kruit. De politie is er daarna mee verder gegaan. 'We zijn super gelukkig'. 
15.15 uur De auto ligt nu op een boot.
15.05 uur De auto is boven water. Er wordt onderzocht of er stoffelijke resten in zitten.
14.45 uur Het bergen is begonnen. Het veer is tijdelijk stilgelegd. Publiek kijkt van een afstandje toe.

14.40 uur Er is inmiddels veel pers aanwezig.


14.30 uur De berging gaat bijna beginnen.

14.10 uur Het staat nu vast dat het om de auto gaat waarin Jos Mahler en zijn 3 vrienden zaten, meldt de politie. Of ze de vermisten in de Blauwe Datsun zitten, is nog niet bekend.

13.55 uur

Het Looveer vaart intussen gewoon door. De veerschipper zegt dat zijn ouders in dezelfde straat woonden als de ouders van Jos Mahler. 'We hebben altijd heel erg meegeleefd. Het was een rustige jongen, altijd vrolijk, stak altijd de hand op. Heel raar dat ie ineens verdween. Ik heb begrepen dat zijn vader nog leeft, zijn moeder is al lang geleden overleden. Heel mooi als het zo zou kunnen worden afgesloten.'

13.45 uur Daar is de kraanboot, Avontuur 2 geheten.


13.30 uur De eerste beelden staan op de site.

13.20 uur De klus voor de duikers zit er voorlopig op. Ze zit even aan de koffie. Het wachten is op de kraanboot.
13.00 uur Duikers hebben aan de auto kabels bevestigd, zodat de kraanboot de auto boven water kan halen. De kraanboot wordt over een uur verwacht.

12.45 uur Het wachten is op een kraanboot die de auto voorzichtig uit het water zal halen.
12.25 uur Politiewoordvoerster José Albers bevestigt dat de gevonden auto mogelijk de auto is waarin de vermiste Jos Mahler zat. De Doornenburger wordt sinds eind november 1998 vermist.