Nieuws

Scholiere uit Dieren fotografeert drugsgebruikende jeugd

Scholiere uit Dieren fotografeert drugsgebruikende jeugd
Iedere scholier moet er aan geloven: het profielwerkstuk.
DIEREN - Iedere scholier moet er aan geloven: het profielwerkstuk.
Aisi Schuur uit Dieren deed het anders dan anderen. Zij maakte als werkstuk een foto-expositie van mensen die onder invloed zijn van drank of drugs.
Voor haar school, het Rhedens in Rozendaal, fotografeerde ze vrienden en kennissen. Ze had hen via social media benaderd toen ze opriep of ze foto's mocht maken van mensen die 'weleens wat gebruiken'.
Aisi: 'Vorig jaar zomer was ik 17, een leeftijd waarop veel mensen in contact komen met feestjes. Ik merkte dat jeugd van mijn leeftijd best ver ging met drugs, en ik zag wat het met hen deed. Daar raakte ik door gefascineerd.'
Luister hier het interview dat RadioGLD had met de scholiere
'Eén keer gebruikte ik zelf spacecake. Ik had toen geen foto's nodig om te weten hoe belabberd ik er daarna aan toe was. Ik wilde extreme varianten van gebruik op de foto zetten. Wat je ziet bij mensen die pillen nemen is dat hun pupillen heel groot worden en ze met hun kaken knauwen. Die effecten wilde ik vastleggen', aldus de scholiere.
De expositie van Aisi is vanavond te zien in Arnhem, op 'een aparte locatie, ergens in een kelder aan de J.P. van Muilwijkstraat'.